Als u onze website gebruikt, gaat u ermee akkoord dat wij cookies gebruiken volgens ons Cookiebeleid.

Uw partner

Hands-on in het hele ticketingproces

Als SeatGeek-klant krijgt u meer dan een softwarepakket: we bieden u dienstverlening op vijfsterrenniveau. Wij koesteren onze relaties en werken graag samen met u aan steeds betere functionaliteiten. We denken mee over wat belangrijk is voor ú: de opzet, de implementatie, de ondersteuning, de statistieken en de marketing. En we ontwikkelen door op basis van wat onze community wil. Succesvol partnerschap betekent voor ons: samen uw bedrijfsvoering optimaliseren, in elke fase van het ticketproces - zodat uw klanten hun tickets krijgen, uw personeel met plezier werkt, en u tickets verkoopt.

Analyse bedrijfsprocessen

Ons team verricht een diepgaande analyse van uw werkstromen om tot een implementatieplan te komen dat ons platform en de gebruikersinterface optimaliseert.

Aanpassingen

Wij beschikken over de middelen en expertise om u te voorzien van API-integraties voor betaalgateways, agentschappen/brokers, CRM- en BI-tools, en toegangscontrolesoftware.

Volledige datamigratie uit elk systeem

Wij voorzien in implementatieondersteuning voor datamigratie, waaronder opschoning, import en herformattering vanuit elk systeem of dataformaat, inclusief mobiele data.

Hosting en beveiliging

Onze gehoste omgeving voldoet aan de hoogste standaarden voor systeemintegriteit, backup en failover. Het platform wordt kosteloos onderhouden; we garanderen 99,99% uptime voor servers en connectiviteit. Onze hostingpartner viel al meerdere keren in de prijzen, en is nauw betrokken bij de SRO-infrastructuur. Zo zijn er meerdere lagen voorzien voor failover-preventie en verschillende herstelmechanismes. Beveiliging vormt het hart van het platform. En natuurlijk kunt u SRO ook zelf hosten.